Барса „готови на всичко“, за да привлекат Гуардиола

21.05.2024

Краят на следващия футболен сезон ще отбележи и края на кариерата на Пеп Гуардиола в Ман Сити. ФК Барселона вече са категорични, че ще направят всичко възможно, за да го вземат за мениджър.

Сити спечелиха купата на Висшата лига за 10-и път тази неделя, след като отстраниха Уест Хем с 3:1. Основният претендент на Манчестър – Арсенал изостана с 2 точки и изпусна първото място въпреки победата си над Евертън.

Договорът на Гуардиола изтича в края на следващия футболен сезон и той вече намекна, че това ще доведе и до финал на участието му във Висша лига. „По-вероятно е да си тръгна, отколкото да остана“, коментира мениджърът.

Испанските медии усилено твърдят, че Гуардиола ще си тръгне от Ман Сити през 2025, а дотогава Барса ще ползват услугите на временен мениджър. Най-вероятният човек за позицията, е шефът на Барселона Б Рафаел Маркес. Гуардиола неведнъж е давал да се разбере, че няма какво да му предложат Чики Бегеристайн и Феран Сориано, тъй като е взел решение отдавна.

От своя страна президентът на Барселона Хоан Лапорта заяви, че „ще направи всичко възможно, за да осъществи една от най-големите си мечти“ и да върне Гуардиола на Камп Ноу за втори тур като мениджър.

Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето изживяване. Използвайки нашия уебсайт, вие приемате нашите Политика за бисквитки.