7 изумителни рекорда на Кристиано Роналдо в Шампионска лига, които няма да бъдат достигнати

11.04.2024

Без съмнение Кристиано Роналдо е кралят на Шампионската лига и ни вдъхнови да съберем седем изключителни рекорда, които държи в турнира и надали някой някога ще подобри.

Дори най-големите хейтъри на Роналдо ще признаят, че мачовете в Шампионската лига тези дни просто не са същите без него. Направихме списък на всички рекорди, които той постигна и извадихме седемте най-смайващи.

Най-много голове в Шампионската лига на УЕФА за всички времена

След като Лионел Меси и Карим Бензема вече не играят в Европа, рекордът на Роналдо от 140 гола в лигата не е застрашен от никой друг футболист. Най-близо до този рекорд биха били Ерлинг Хааланд и Килиан Мбапе, когато им дойде времето за пенсия, но в момента са на повече от 90 гола разлика.

Най-много голове в елиминациите от Шампионска лига

Също толкова впечатляващ е общият брой в крайните кръгове от шампионата, които Кристиано Роналдо е отбелязал досега – 67. Абсолютен рекорд в Шампионска лига.

Най-много голове в кръговете от четвъртфинал до финал

Да, логично и тук статистиката показва абсолютното превъзходство на Роналдо. Португалецът има 42 гола в последните фази на първенствата. Например Меси може да се похвали само с 20.

Най-много голове в един сезон

Шампионатът от 2013-2014 е абсолютен връх в кариерата на Роналдо. Той стои зад успеха на Реал Мадрид и титлата им, която не бяха грабвали повече от 10 години преди това. И само за този сезон Роналдо отбеляза 17 гола. Най-близо до този рекорд са Карим Бензема (2021-2022) и Робърт Левандовски (2019-2020), с по 15 гола всеки.

Голове в 11 последователни мача

Между юни 2017 и април 2018 Роналдо се разписа в 11 последователни мача от Шампионската лига, което е рекорд, който не е надминаван оттогава. Склонни сме да вярваме, че този рекорд ще издържи най-дълго време ненадминат.

Най-много мачове в Шампионска лига

Не са много играчите, които могат да се похвалят с толкова дълга кариера като Роналдо. Между 2003 и 2022 Роналдо направи забележителните 183 участия в надпреварата, което е повече, отколкото всеки друг играч, участвал в Шампионска лига. От играчите, които все още са активни в Европа, Томас Мюлер е най-близо до този рекорд, въпреки че дори той е с 34 изяви назад.

Седем приза Златна обувка

По-голямо признание за Кристиано Роналдо като голмайстор от 7-те титли Златна обувка, едва ли може да има. Меси е само с една по-малко, но откъснат в лукса на Маями, едва ли Роналдо има защо да се притеснява, че ще бъде изместен от аржентинеца. Хааланд може да се окаже претендент за този рекорд, но го чака много дълъг път дотам, тъй като до момента има само две златни обувки. За сравнение, Мбапе няма нито една.

Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето изживяване. Използвайки нашия уебсайт, вие приемате нашите Политика за бисквитки.