Ще наддават ли Ман Юнайтед и Реал Мадрид за един и същ вратар от френската Лига 1?

08.04.2024

Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид се очертават като вероятни фаворити за трансфер на вратаря на Ница Марчин Булка това лято.

24-годишният играч беше сред най-силните защитници в Европейските първенства този сезон, макар и неговият Ница да се бореше за точки в последните мачове.

Ница беше най-сериозният опонент на лидера Пари Сен Жермен през по-голямата част от сезона, но отстъпи силните си позиции в серия двубои. Въпреки това защитата на отбора винаги беше на сериозно ниво - Ница допусна само шест гола в първите си 15 мача в лигата за сезона, като намесата на Булка се оказа решаваща в много от тези ситуации.

Според спортните анализатори, и Ман Юнайтед, и Реал Мадрид са забелязали качествата на вратаря и по всяка вероятност ще се опитат да го вземат по време на летния трансферен прозорец.

Тежка травма на коляното лиши Реал Мадрид от титулярния им вратар Тибо Куртоа, който пропусна целия футболен сезон. Това наложи Карло Анчелоти да се обърне към услугите на Кепа Арисабалага от Челси, както и да включи в игра украинския вратар Андрий Лунин. Тъй като бъдещето на Куртоа е все още неясно, а Арисабалага няма постоянен договор с белите, силно вероятно е Реал Мадрид да търсят нов вратар това лято.

Кариерата на Андре Онана в Манчестър Юнайтед е кратка и до момента подлежи на критика. Вярно е и че задачата на вратаря не е лека – само за последните 4 мача отборът е получил 106 изстрела към вратата, като камерунският страж е допуснал само 7 гола от тях и е спасил почти 100.

Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето изживяване. Използвайки нашия уебсайт, вие приемате нашите Политика за бисквитки.