Тони Кроос напуска Реал Мадрид след Европейското

27.04.2024

Талисманът на Реал Мадрид, немският полузащитник Тони Кроос, съобщи намерението си да се пенсионира след Евро 2024.

Немският национал влезе в Реал Мадрид преди точно десет години и сега, на 34-годишна възраст, е решил да окачи бутонките на стената.

Кроос се обърна към феновете си с публикация в Инстаграм, където написа емоционално: „17 юли 2014 беше денят, в който влязох в редиците на Реал Мадрид, денят, който промени живота ми. Живота ми като футболист и особено като човек. Това беше началото на нова глава и то с най-големия клуб в света. След 10 години, в края на сезона, тази глава от живота ми ще бъде затворена. Никога няма да забравя този великолепен период и специално бих искал да благодаря на всички, които ме посрещнаха с отворено сърце и ми се довериха. Но най-вече искам да благодаря на феновете на отбора, за тяхната любов и подкрепа от първия до последния ми ден в Реал Мадрид.“

Звездата на Белия Балет продължава, като твърди, че след края на Европейското първенство по футбол, ще се оттегли от активния спорт. „Както винаги съм казвал, Реал Мадрид е и ще бъде последният клуб, в който играя.“, подчертава той.

Освен мачовете от Евро 24, Тони Кроос ще облече още веднъж екипа на Реал Мадрид на 1 юни, за срещата с Борусия Дортмунд на стадион Уембли.

Кроос има 21 трофея с екипа на Реал Мадрид за 10-те си години в клуба, след като напусна гранда на Бундеслига Байерн Мюнхен.

Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето изживяване. Използвайки нашия уебсайт, вие приемате нашите Политика за бисквитки.